sábado, 19 de septiembre de 2009

ET CONSIDERES UN NATIU O UN IMMIGRANT DIGITAL? PER QUÈ?

Avui he llegit l'article de Nativos del mundo digital i las TIC amb la finalitat de poder respondre a la pregunta sóc una nativa o una immigrant digital? i per la meva sorpressa he descobert que sóc una nativa digital, tot i que penso que dins d'aquesta classificació poden existir diferents tipus de natius digitals.

Personalment no em considero una experta del món digital i les TIC, i és cert que faig servir poc totes aquestes eines que hi ha al meu abast. No obstant, sóc capaç de crear a través de mitjans de producció digitals, ja que a través de programes puc fer vídeos i montatjes d'imatges i sons, també utilitzo aquestes eines, les TIC com un element socialitzador, ja que a través d'elles comparteixo informació amb els altres, per exemple per mitjà del faceebok, el messenger, el fotolog o fins i tot aquest blog.
D'altra banda, sé que no sóc una experta, que hi ha moltes, moltíssimes eines que encara desconec i d'altres que no sé fer servir, i també sé que sovint no utilitzo els termes correctes per referir-me a tot allò que utilitzo.

Per aquest motiu crec que poden haver diferents tipus de natius digitals i que no em puc considerar una immigrant digital, ja que la clau a més de l'època i la generació a la qual pertanyo, és l'interès i el reciclatge constant.
Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació són unes eines que tenim a l'abast i que evolucionen a una gran velocitat, amb lo qual cal estar constanment "al dia".

Això em porta a la conclusió de que un natiu digital si no evoluciona i és recicla es pot convertit en un immigrant digital i un immigrant digital, si s'interesa i esta obert a apendre pot convertir-se en un natiu digital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario