domingo, 25 de octubre de 2009

LA WEB SOCIAL I L'EDUCACIÓ



La setmana passada Xavi Giró ens va fer una conferència sobre la Web 2.0 i ens va explicar l'evolució de la Web.
La primera Web, la Web 1.0 tenia com a objectiu que els investigadors poguessin intercanviar informació, però no permetia l'intercanvi i la participació de tothom.
A partir dels anys 90 internet experimenta una gran expansió i apareix la Web 2.0, que és l'evolució de les aplicacions d'internet i de la web i que permet una major participació dels usuaris. Així a partir d'aquesta evolució tothom pot crear i consumir informació de forma més ràpida i fàcil.
Aquest terme apareix per primera vegada en una conferència de la mà de O'reylli Media a l'any 2004, que la defineix com una plataforma.
Aquesta evolució aparentment positiva, també ens porta a qüestions com la sobreabundància d'informació, la qualitat de la informació, o el gran negoci d'internet i la tecnologia, tot i que això es una altre tema.
La web 2.0 es caracteritza per la usabilitat, és fàcil d'usar i està dissenyat pels usuaris, l'estandarització, la remescla, la convergència, l'economia i la participació.
La web 2.0 o web social ofereix una sèrie de serveis i utilitats que poden ser modificats i/o ampliats pels seus usuaris.



En definitiva podem dir que la Web 2.0 som tots, la fem entre tots i per aquest motiu promou la participació de tothom. En relació a l'educació considero que és una eina que permet introduir noves formes d'aprenentatge més actives, o diferents a les formes clàssiques i que alhora permet una visió molt més amplia degut a la gran quantitat d'usuaris i la informació existent.

A més l'objectiu principal no té perquè ser un gran expert en informàtic, sinó que és pot utilitzar per aconseguir altres objectius, com senyalava a la seva classe la professora Ariadna Ornellas.
Si el nostre objectiu fonamental es promoure la participació dels individus en la qüestió social, la web 2.0 mostra com els seus usuaris comparteixen i participant activament a través de diferents eines com els foros, les wikis, els bloggs.. i totes les xarxes socials de la red que ens podem imaginar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario